Ta´på cykel i Esbjerg Kommune

Ta´på cykel i Esbjerg Kommune

Det skal være let at bruge energi på cyklen i EnergiMetropolen. Målet er, at flere skal cykle og flere skal cykle mere. Det gælder både til og fra job, men også fritiden skal bruges på to hjul. Derfor arbejdes der kontinuerligt på at skabe gode forhold for cyklisterne i kommunen. 

Cykelstinettet

Ta´på cykelferie i Esbjerg Kommune

Cykelstinettet i Esbjerg Kommune er og bliver løbende udbygget. Der er over 310 kilometer cykelsti, både i etablerede cykelstinet og langs mange af de store veje. 

Esbjerg har også fået sin første supercykelsti, og planlægningen af en ny supercykelsti, som går fra øst til vest, er i fuld gang. Derudover etablerer vi knap 300 nye cykel p-pladser på centrale steder i Esbjerg

Cykeltællere i Esbjerg

Cykeltæller i Esbjerg

I Frodesgade ved Jernbanegade samt i Stormgade ved Spangsbjerg Kirkevej er der placeret en cykeltællere, der har til formål at tælle de daglige antal cyklister, der passerer på strækningerne samt at give cyklisterne oplysninger om antal passagerer i år og i dag. Derudover oplyser cykeltællerne om tid og dato. Se hvor mange cyklister, der passerer Frodesgade og Stormgade lige nu.  

Cykelrastepladser

Cykelrastepladser

Rundt om på cykelstinettet er der etableret flere cykelrastepladser, som kan findes afmærket på cykelturistkortet og cykelstikortet. Disse rastepladser er udstyret med borde, bænke, affaldsstativ og vandpost, så din drikkedunk kan blive fyldt. Derudover er der luftpumper, så dæktrykket hurtigt kan justeres.

Luftpumpe

Luftpumper

Flere steder i Esbjerg by er der placeret luftpumper, så du let og hurtigt kan få luft i slangen og hurtigt komme videre frem på cykelstien. Cykelpumpernes placering er afmærket på cykelstikortene.

Cykelmødepladser

Cykelmødepladser

Ved ind- og udkørslerne ved byerne Ribe, Gredstedbro, Bramming, Tjæreborg og Esbjerg har vi etableret 8 cykelmødesteder, hvor man kan mødes og sammen cykle videre til næste stop. 
Du finder cykelmødestedernes placeringer på cykelstikortene. Det er sundt, friskt og hyggeligt, når man er flere og ikke mindst billigt. 
 

Kontakt

Teknik & Miljø
Vej & Park
Torvegade 74
6700 Esbjerg
Tlf. 76 16 16 16

Skriv til Vej & Park

Skriv til Vej & Park (NemID)
 

 

Læs mere

© 2012 i Esbjerg Kommune