Midtgård - et økologisk formidlingssted

En del af MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring

Midtgård ligger smukt placeret i landlige omgivelser mellem Sønderris og Gjesing.

Der tilbydes læringsforløb, der bl.a. er rettet mod formidling af landbrug med særlig vægt på:

  • Bæredygtighed og økologi

  • Landbrugsdyr og dyrevelfærd

  • Produktion af landbrugsprodukter

  • Madens vej fra jord til bord 

Det økologiske formidlingssted Midtgård tilbyder autentiske tværfaglige læringsmiljøer og årstidsbaserede aktiviteter. Ved at være i de forskellige miljøer kan der skabes og anskuelig-gøres sammenhænge i naturen og økologien. Børnene kan komme tæt på dyrene, når de er med til at fodre og muge ud. Møget anvendes som gødning på de omkringliggende marker, hvor børnene er med til at undersøge jordbunden. De følger græs, der grønnes, og senere anvendes som foder til gårdens dyr.

Her formidles bæredygtighed og naturens kredsløb i samspillet mellem dyr og mennesker. Ved at arbejde i forskellige miljøer kan der anskueliggøres sammenhænge i naturen og økologien.

 

Hvad kan du opleve?

På gården kan du opleve almindelige bondegårdsdyr som heste, grise, får, geder, høns, ænder og gæs – i sommermånederne kan du også opleve køer på marken.

Flere af gårdens dyr er bevaringsværdige danske dyreracer, og Midtgård indgår i et sam-arbejde med foreningen Danske Husdyr omkring bevarelsen af disse. Gården og området er også et rekreativt område for alle borgere – og en af kommunens utallige grønne stier kan påbegyndes på gårdspladsen. Her er skov og engarealer, grønne plæner og højt til himmelen! Ved Midtgård ligger også 1000-års Skoven, der er en del af Energistien i Sønderris og er 6,5 km.

 

Midtgård kan besøges af alle

Det økologiske formidlingssted Midtgård besøges af både private gæster og af institutioner og skoler. Det er et populært udflugtsmål, og mange børnefamilier lægger vejen forbi. I området er der borde og bænke, der meget gerne må benyttes. Tag madpakken med, sæt dig ved bordene og lad den landlige luft og idyl indfinde sig i sjælen.

http://myrthue.esbjergkommune.dk/

Kontakt

Midtgård - et økologisk formidlingssted
Ravnsbjergvej 6
6710 Esbjerg V
Tlf. 76 16 37 40

midtgaard@esbjergkommune.dk


Skriv til Midtgård

Læs mere

© 2012 i Esbjerg Kommune