BedreBolig-ordningen

Få 3.000 kroner til et energitjek og energirenovering af din bolig

Hvis du bruger en BedreBolig-rådgiver til en energigennemgang af din bolig, så kan du få et tilskud på op til 3.000 kr.

Med BedreBolig får du overblik over dine muligheder, råd om de rigtige løsninger og viden om de mange fordele. Også hvad energibesparelsen kan betale.

Kan det betale sig?

Udover muligheden for at få 3.000 kroner i tilskud ved at bruge en BedreBolig-rådgiver og derefter gennemføre energirenovering, så har du også mulighed for at søge om tilskud ved Esbjerg Forsyning. Se betingelserne på deres hjemmeside.

Bor du fx i et parcelhus på ca. 130m2, som opvarmes med fjernvarme og vælger at energirenovere ved at isolere hulmuren, opnår du både en besparelse på varmeregningen på over 3.500 kroner årligt og modtager et engangstilskud på ca. 2.500 kroner. 

Bliver et lignende parcelhus opvarmet med olie, og vælger du at udskifte vinduerne til klasse A-vinduer, opnår du en besparelse på varmeregningen på 5.912 kroner årligt og modtager et engangstilskud på over 2.900 kroner.

Vælger du at udskifte den gamle gaskedel med en jordvarme pumpe i samme parcelhus, opnår du en besparelse på 10.718 kroner årligt, og du får et engangstilskud på over 9.500 kroner.


Men mulighederne for energirenovering er mange, derfor er det bedst at alliere sig med en ekspert på området - en BedreBolig rådgiver, som kan komme med konkrete forslag til dit hus og regne på, hvad det betyder for dit budget.

Har du et egnet hus?

Mange boliger med over 30 år på bagen – muligvis også din – trænger til at blive renoveret. Selvom de fleste er blevet løbende vedligeholdt, har de ikke den standard, vi kan opnå i dag med hensyn til komfort og energiforbrug. Husene er oftest ikke velisolerede nok, har tit et varmeanlæg, der ikke er særligt effektivt, og de fleste har heller ikke tilstrækkeligt tætte vinduer og døre. Samtidig viser undersøgelser, at der er en sammenhæng mellem boligens energimærkning og prisen på boligen i en salgssituation.

Se hvilke situationer, hvor du kan overveje at bruge BedreBolig-ordningen.
 

Hvad skal du gøre?

Du kan nu få hjælpe til at overskue renoveringen ved at bruge en BedreBolig-rådgiver. BedreBolig-ordningen er udviklet af Energistyrelsen for at gøre det nemt for dig at gå i gang med en boligrenovering, hvor energien er tænkt ind på en fornuftig måde. Esbjerg Kommune er blandt de første til at udrulle ordningen lokalt. Det gør vi ved at tilbyde et økonomisk tilskud til boligejerens udgift til BedreBolig-rådgiveren. Du skal opfylde følgende betingelser for at opnå tilskud:

  1. Du skal være bosiddende i Esbjerg Kommune og boligen skal ligge i Esbjerg Kommune.
  2. Du skal benytte en rådgiver, der er autoriseret i henhold til den lovbestemte BedreBolig-ordning. Du kan finde en lokal BedreBolig-rådgiver her.
  3. Du kan opnå støtte på 50 % af udgiften til BedreBolig-rådgivningen, dog max 1500 kr.
  4. Hvis du på baggrund af BedreBolig-planen gennemfører en energirenovering, kan du få støtte til den resterende del af udgiften, dog max. 1500 kr.
  5. Tilskuddet udbetales til din NemKonto, efter indsendelse af dokumentation i form af BedreBolig-planen for din bolig samt faktura for udgiften. Disse skal sendes til Esbjerg Kommune, enten elektronisk til klima@esbjergkommune.dk eller pr. brev til Esbjerg Kommune, Plan, Torvegade 74, 6700 Esbjerg. Husk at anføre dit CPR nummer, så vi kan overføre tilskuddet til din NemKonto.

Se en eller flere af de 4 inspirationsfilm om familier i Esbjerg Kommune, der har medtænkt energi, da de renoverede deres bolig. Videoerne kan ses under læs mere til højre på siden. 

Har du spørgsmål til ordningen, kontakt: Bodil Ankjær Nielsen: 7616 1370 eller Per Alnor Kjær: 7616 1350

Find din BedreBolig-rådgiver her

Her i kommunen har en række dygtige fagfolk uddannet sig som BedreBolig-rådgivere. De kan hjælpe dig gennem dit boligprojekt, fra plan til færdigt resultat.Du vælger selv, hvor meget rådgivning du ønsker at købe. Og prisen aftaler du direkte med rådgiveren. Se listen over lokale rådgivere ved at indtaste dit postnummer her.

Kontakt

Teknik & Miljø
PLAN
Torvegade 74
6700 Esbjerg
plan@esbjergkommune.dk

© 2012 i Esbjerg Kommune