HKH Prinsesse Benedikte deltager i ridestævne i Esbjerg

03-03-2015

Galoperende heste, akrobatik, gymnastik, høj musik, kongelig deltagelse og en fantastisk stemning er hovedingredienserne, når Esbjerg er vært for det internationale voltigeringsstævne 29.-31. maj 2015.

Voltigering er en spektakulær ridedisciplin med stolte danske traditioner, og i slutningen af maj samles nogle af verdens bedste udøvere i Esbjerg og Omegns Rideklub til dette årtusinds første internationale voltigeringsstævne (CVI) i Danmark.

”Vi glæder os meget, og er stolte over, at HKH Prinsesse Benedikte og Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand bakker op om stævnet, ligesom det lokale erhvervsliv er repræsenteret ved direktør Kurt Skov”, siger Gitte Albertsen, formand i Esbjerg og Omegns Rideklub (EOR), som ved åbningsceremonien fredag 29. maj kommer på talerstolen efter stævnets Protektor HKH Prinsesse Benedikte og honorær præsident Ulf Helgstrand.

Fællesskabs-projekt

Voltigeringskonkurrencer omfatter både individuelle konkurrencer, par – de såkaldte pas de deux og som den eneste ridedisciplin også holdkonkurrencer. Fælles for dem alle er, at der udføres graciøse akrobatiske øvelser med op til tre personer ad gangen på en galoperende hest – det kræver tillid til hinanden og ikke mindst til hesten.

”Samhørighed og fællesskab er et af de voltigeringssportens særlige kendetegn, og det mærker vi allerede nu, hvor alle danske rideklubber med voltigering bakker op om CVI Esbjerg og sender hjælpere til stævnet”, fortæller Sanne Lorenzen, som er berider i EOR, træner for klubbens voltigører og primus motor bag klubbens første internationale begivenhed i klubbens nye faciliteter.

Mere information

Stævnets hjemmeside www.eor.dk/cvi er gået i luften med CVI Esbjergs særlige logo designet af Anders Carlsson fra bureauet Ad Libitum. Hjemmesiden indeholder alle informationer til publikum og presse. Se også en international præsentationsvideo af voltigering: https://www.youtube.com/watch?v=P6bI_8gLIUE

Video om eventen

Ridehestens nyhed om eventen findes her:

Fakta

CVI Esbjerg afholdes 29.-31. maj 2015 på Esbjerg og Omegns Rideklub, Sjelborg Kirkevej 30, 6710 Esbjerg V
HKH Prinsesse Benedikte er Protektor for stævnet.
Til stævnet forventes ca. 250 voltigører & 80 heste fra hele Europa og fra USA.
Danske voltigører har de seneste 25 år vundet et Verdensmesterskab, utallige medaljer ved EM og VM og danske Rikke Laumann er regerende Europamester for kvinder.

Kontaktinformation:

Gitte Albertsen, formand i Esbjerg og Omegns Rideklub, tlf: 3093 4655