Undgå rykkergebyr

08-03-2017

Der er heldigvis mange, der har tilmeldt betalinger til kommunen til PBS eller har vænnet sig til at se i den digitale postkasse. Men der er desværre også nogle, der ikke får det gjort og derfor misser en betaling, som så udløser en rykker med et rykkergebyr.

Derfor tilbyder kommunen nu en gratis SMS-meddelelse når betalingsfristen er overskredet. Meddelelsen kommer ugen før en eventuel rykker med gebyr dumper i den digitale postkasse. På den måde kan man blive mindet om, at der ligger en ubetalt regning, som bliver større om en uge, hvis ikke den bliver betalt.

Ordningen hedder NemSMS, og for at tilmelde sig ordningen skal borgeren gå på borger.dk/nemsms og logge på med sit Nem-id. Her skal man opgive sit mobilnummer og acceptere at man vil modtage en SMS, hvis rykkeren lige er på trapperne.

I første omgang er det regninger for dagtilbud, SFO-betaling, kulturskolen og ejendomsskat, som er tilmeldt ordningen. Senere kan der komme flere betalinger med i ordningen.

En rykker koster typisk 250 kr. Ærgerlige penge at komme af med fordi man har misset en betaling. Og der kan være mange grunde til, at borgerne ikke får betalt til tiden. Hvis et barn fx netop er startet i børnehave, SFO eller kulturskolen og forældrene har overset regningen i den digitale postkasse. Eller hvis man lige har købt hus og endnu ikke har fået tilmeldt ejendomsskatten til betalingsservice.
Derfor er det vigtigt, at man tilmelder sig NemSMS nu, for det er ikke noget man tænker på, når man står i en af de nævnte situationer.

Her kan du se mere om NemSMS.