NemID – din personlige underskrift på nettet

NemID er en digital signatur – din personlige underskrift på nettet. Med NemID kan du få adgang til Esbjerg Kommunes selvbetjeningsløsninger samt sende og modtage digital post fra kommunen - også fortrolige og følsomme oplysninger. NemID kan også bruges på fx www.skat.dk  eller www.borger.dk på præcis samme måde, som du logger på netbank. Som NemID-bruger skal du kun huske ét bruger-id og én adgangskode, uanset om du skal ind på det offentliges hjemmesider, på netbank - eller på en af de andre hjemmesider, NemID også giver adgang til.

Nøglekortet – et ekstra sikkerhedselement

NemID giver dig adgang til det digitale Danmark. Men du skal lige vænne dig til et ekstra element: Når du logger på, skal du nemlig ikke bare indtaste dit bruger-id og din adgangskode, men også en ”nøgle” (en kode på 6 tal), som du finder på det nøglekort, DanID sender til dig. To-trins-processen bliver hurtigt rutine, og fordelen er, at den gør det mere sikkert at logge på selvbetjeningsløsningerne. Kun du har koderne i hovedet og nøglekortet i hånden – og ingen kan hacke sig ind på dit nøglekort.

Nøglekortet har 148 nøgler og fylder ikke mere end et Dankort. Kortet bliver sendt til dig af DanID, som står for udviklingen og driften af NemID.

Med nøglekortet kan du gå i netbanken eller logge på det offentliges hjemmesider fra en hvilken som helst computer. Hver nøgle kan kun bruges én gang, og når alle nøgler er ved at være brugt, sender DanID automatisk et nyt nøglekort til dig.

Hav altid dit nøglekort med dig

Gør det til en vane at have dit nøglekort med dig, så kan du altid bruge de digitale løsninger. Kommer du for eksempel i Borgerservicecentret er det vigtigt, at du har nøglekortet med dig. Hvis du ikke har det, er det muligt, at vi slet ikke kan hjælpe dig.

Hvem kan bruge NemID?

Alle borgere med CPR-nummer samt folkeregisteradresse i Danmark og som er over 15 år kan anskaffe sig NemID.

Her kan du bestille NemID

Du kan bestille NemID på www.nemid.nu

Hvis du har brug for hjælp til at bestille NemID, kan du få hjælp på kommunens biblioteker og i borgerservicecentrene.

Husk at medbringe sundhedskort og billedlegitimation.

iPhone og android-telefoner

NemID kan nu også anvendes på tablets og smartphones. Det er dog ikke alle selvbetjeningsløsninger, der er klar til det endnu. Blandt andet kan man typisk logge ind i et selvbetjeningsforløb men ikke underskrive til sidst.

© 2012 i Esbjerg Kommune