Ta´på cykel i Esbjerg Kommune

Ta´på cykel i Esbjerg Kommune

I Esbjerg Kommune gøres der hele tiden en række tiltag for at forbedre forholdene og mulighederne for dig, der gerne vil cykle til og fra job og uddannelse, men også i fritiden. Hvis du af en eller anden årsag bare ikke lige får cyklet så meget i dag – skulle du prøve at kigge med længere nede – der tilbydes faktisk en rigtig masse cykeloplevelser. Der er allerede et velafmærket sammenhængende cykelstinet, som kun venter på dig og din cykel.

Ta’ på cykelferie i Esbjerg Kommune

Ta´på cykelferie i Esbjerg Kommune

Hop på cyklen og kør ud i det blå - der venter oftest overraskende, spændende og livgivende oplevelser. Oplevelser der med stor sandsynlighed vil påvirke dit generelle syn på det at cykle. Cykling er ikke kun daglig transport til uddannelse eller arbejde, men handler også om at udnytte cyklens gode muligheder for at kombinere frisk luft, fritid, motion og oplevelser – for livet. Esbjerg Kommune har et sandt overflødighedshorn af skøn natur, flotte oplevelser, spændende attraktioner og gæstfrie byer. Alle sammen destinationer der uden problemer kan besøges på cykel, da hele området er bundet sammen af mere en 365 km cykelsti. Alt dette skal gerne vises frem og meget gerne på cykel. I et fælles EU-projekt ”Cykler Uden Grænser”, medfinansieret af Interreg 4a, har Esbjerg derfor sammen med Kolding, Kiel og Flensborg arbejdet for at fremme cykelturisme og har bl.a. udarbejdet et cykelturistkort på dansk og tysk for hele kommunen.

Cykelturist i Esbjerg

Ta´på cykeltur i Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune vil gerne have, at mange bruger cyklen både i hverdagen og i ferien. Det nye cykelturistkort henvender sig derfor både til lokale og turister, der vil udforske kommunen på cykel enten ved én- eller flerdagsture efter planlagte seværdigheder. Du kan hente cykelturistkortet på flere lokaliteter samt på turistbureauerne i Ribe og Esbjerg.

Læs mere i cykelturistkortet om Ta´på cykel i Esbjerg Kommune (8,4 mb)

Cykelruter

Cykelruter

På cykelturistkortet er der udvalgt to rundture langs Vadehavet og ind i landet, der begge er beliggende i Nationalpark Vadehavet. Stormflodsruten, som er på 56 km, viser rundt i det lave barske marsklandskab og ud bag havdiget - der i dag giver os alle beskyttelse mod havets voldsomme kræfter, der tidligere har kostet så mange menneskeliv.

Ho Bugt ruten på 27 km leder dig rundt langs den nordligste og mere fredelige del af Vadehavet. Den følger bugten, hvortil Varde å har sit udløb, med udsigt til Skallingen og Langli og ind i det naturskønne Marbæk Plantage og Marbækgård.

Folderen cykler ved vandet

Ved siden af cykelturistkortet har vi sammen med Kolding, Flensborg og Kiel udarbejdet en flyer med en cykelrute i hver af de 4 byer med det fælles tema – ”cykler ved vandet”. Nederst på siden kan du downloade ruterne som PDF-filer.

Du kan finde flere turforslag og oplysninger om seværdigheder på kommunens hjemmeside under Ta´ud i naturen.

Cykeltællere i Esbjerg

Cykeltæller i Esbjerg

I Frodesgade ved Jernbanegade samt i Stormgade ved Spangsbjerg Kirkevej er der placeret en cykeltællere, der har til formål at tælle de daglige antal cyklister, der passerer på strækningerne samt at give cyklisterne oplysninger om antal passagerer i år og i dag. Derudover oplyser cykeltællerne om tid og dato.

Cykelrastepladser

Cykelrastepladser

Rundt om på cykelstinettet er der etableret flere cykelrastepladser, som kan findes afmærket på cykelturistkortet og cykelstikortet. Disse rastepladser er udstyret med borde, bænke, affaldsstativ og vandpost, så din drikkedunk kan blive fyldt. Derudover er der luftpumper, så dæktrykket hurtigt kan justeres.

Luftpumpe

Luftpumper

Flere steder i Esbjerg by er der placeret luftpumper, så du let og hurtigt kan få luft i slangen og hurtigt komme videre frem på cykelstien. Cykelpumpernes placering er afmærket på cykelstikortene.

Cykelmødepladser

Cykelmødepladser

Ved ind- og udkørslerne ved byerne Ribe, Gredstedbro, Bramming, Tjæreborg og Esbjerg har vi etableret cykelmødesteder, hvor man kan mødes og sammen cykle videre til næste stop. Er i flere der gerne vil pendle mellem byerne, men savner en at følges med, så er CYKELBUSSEN måske lige noget for dig? CYKELBUSSEN "afgår" fra 8 cykelmødesteder i ovennævnte byer og kører mellem Ribe og Esbjerg.
Du finder cykelmødestedernes placeringer på cykelstikortene. Det er sundt, friskt og hyggeligt, når man er flere og ikke mindst billigt. Har du lyst til at deltage?
Læs endvidere mere på Cykler ved vandet og cykler uden grænser.

Download flyeren Cykler ved vandet (3,5 mb).

Kontakt

Teknik & Miljø
Vej & Park
Torvegade 74
6700 Esbjerg
Tlf. 76 16 16 16

Skriv til Vej & Park

Skriv til Vej & Park (NemID)
 

 

Læs mere

© 2012 i Esbjerg Kommune