Friluftsrådet uddeler prisen hvert år til en kommune, der gør en særlig indsats for at fremme friluftslivet. Esbjerg Kommune slog 14 andre kommuner i kapløbet om prisen, der i 2010 havde ”Formidling af friluftsliv og naturoplevelser”. Esbjerg får således prisen for det forgangne års arbejde for at få inddraget borgere og besøgende i de mange lokale muligheder for gode oplevelser i det fri.

De 250.000 kroner der fulgte med prisen i 2010 er blevet omsat til flere gode friluftsoplevelser som fx flere shelters og hytter. Desuden har kommunen støttet en række projekter for at give bedsteforældre og børnebørn fælles naturoplevelser og give beboerne midt i kommunens byer flere muligheder for friluftsaktiviteter.

I 2017 er Esbjerg Kommune igen kandidat til titlen som Danmarks friluftskommune. Se ansøgningen i højreboksen Læs mere. 
 

Gode oplevelser i naturen

Ny lommeguide på gaden

52 gode søndage er en lommeguide til gode oplevelser under åben himmel rundt omkring i Esbjerg Kommune. Guiden er gratis.

Læs mere om guidebogen her.

Officiel overrækkelse af prisen

Natur- og formidlingscentret Myrthuegård lagde vand til, da borgmester Johnny Søtrup modtog prisen som Friluftskommune 2010. Prisen blev overrakt af Friluftsrådet, og hele seancen forgik i vaders ude i Vadehavet.

Se billeder fra dagen i billedgalleriet herunder.

Side 1 af 2. Viser 1 til 6 af 12 billeder.

  
  
  

Udflugt ved Vadehavet

Friluftsrådet

Friluftsrådets er en paraplyorganisation for 91 medlemsorganisationer, der tæller alt fra Danmarks Jægerforbund til Sammenslutningen af Danske småøer. Friluftsrådets formål er, at støtte og opmuntre til friluftsliv og naturforståelse, varetage de tilsluttede organisationers interesse og rådgive offentlige myndigheder.

Friluftsrådet begrunder valget af Esbjerg som Friluftskommune 2010 med følgende udtalelse:

”Esbjerg Kommune har på forbilledlig vis formidlet natur og friluftsliv i det forgangne år, og vi fornemmer, at kommunens mange spændende formidlingstiltag har haft en stor bredde og er nået ud til mange brugergrupper. Kommunen har en vision om, at alle der vokser op i kommunen skal have livsvarige stemningserindringer gennem friluftsliv og naturoplevelser. Det synes, vi er en flot vision, og vi glæder os over at se, at kommunen vil forsøge at leve op til visionen gennem en konkret strategi for nye formidlingstiltag. Således vil der i de kommende år komme endnu flere formidlingstilbud i kommunen.”

Hvorfor er Esbjerg Friluftskommune 2010?

Esbjerg Kommune er en rollemodel, når det kommer til formidling af naturoplevelser.

Hvert år får vi en lang række besøg fra ind- og udland. Det er gæster fra andre kommuner, foreninger, private og offentlige organisationer samt endog ministre. De ønsker at se, hvordan vi har organiseret os og formår at give så mange kvalificerede naturoplevelser til børn, unge og voksne.

En række af de eksempler er samlet i Esbjerg Kommunes ansøgning om at blive Friluftskommune 2010.

Hent hele ansøgningen (pdf fil, 956 KB).

Fremtidens friluftsliv

Esbjerg Kommunes visioner på friluftsområdet kan koges ned til tre punkter:

 1. Vadehavet som varemærke
  Vi skal skabe øget identitet via naturen og det område, vi bor i
   
 2. Den hele oplevelse
  Vi skal fortsat styrke båndet mellem natur- og kulturoplevelser
   
 3. Naturen ind med modermælken
  Vi vil give alle, der vokser op her, livsvarige stemningserindringer

Kontakt

Børn & Kultur
Sekretariat
Torvegade 74, 6700 Esbjerg
Tlf. 76 16 16 16
Skriv til Børn & Kultur Sekretariat

© 2012 i Esbjerg Kommune